Alles weer normaal

Na een hele lange vakantie is hier voor Chris en Robert de school weer begonnen. Gisteren de eerste dag voor Robert op het gymnasium. Zo heten alle middelbare scholen hier. Alle niveau’s zitten bij elkaar in de klas. Net als in Nederland moet er op deze leeftijd (16 jaar) een richting worden gekozen. Aan de hand daarvan kies je dan de school die bij je past. Chris wil iets met sport en koos voor de richting kinderen en vrije tijd. Robert wil vrachtwagenchauffeur worden en gaat naar een andere school waar de lessen aansluiten bij autotechniek en transport.
Een aantal vakken krijgen alle leerlingen van het gymnasium. O.a. Zweeds, Engels, Wiskunde, Geschiedenis enz. net als in Nederland dus.

Ook onze (laatste?) logees zijn gisteren vertrokken. Vorige week zondag kwamen Stephanie en Tom voor een paar dagen en op maandag kwamen Max en Mieneke met de camper en brachten oma Nijkamp mee. Zij logeerde hier in huis en we hebben het heel gezellig gehad. Lekker gekletst over vroeger, over tuinieren, over handwerken, over vogels en andere dieren, over de kinderen en nog veel meer. Ik zal het missen.
Max en Mieneke hadden de camper voor de paardenstal geparkeerd en hebben de dagen doorgebracht met mooie fietstochtjes. Ondanks dat er af en toe een bui viel trokken ze eropuit. ’s Avonds werd er graag een eind gewandeld. En je raad het al. Ook bij hen liepen de 3 katten mee. Zelfs als ze een hele ronde van 4 km maakten sukkelden de poesjes er al miauwend achteraan. Ze vonden het maar wat gezellig dat kleine grut.
WP_20140815_003
Tijdens hun logeerpartij is er nog een tweeling geboren. Een aantal weken te vroeg en dus heel klein. Mieneke kwam 2x per dag de stal in als ze de fles kregen. Nee, ’s ochtends niet, dat was nog te vroeg als je vakantie hebt. De tweeling hebben we Maxime en Mieneke genoemd.

Het plan was dat ze vrijdags weer naar Nederland zouden rijden, maar het was nog zo gezellig dat ze het hele weekend nog zijn gebleven. Konden ze ook mooi onze nieuwe stier bewonderen die we 2 weken geleden hebben gekocht maar die pas zondag is gebracht. Officieel heeft het dier geen naam. Hier verandert het steeds van Joop naar Martin naar Evert en ook gewoon Bolle wordt ie genoemd.
WP_20140817_008

Bellen om te vragen hoe de terugreis was kunnen we niet. Internet en telefoon doen het weer eens niet na het onweer van de vorige week. Maar dankzij het mobiele netwerk zijn we toch niet helemaal van de buitenwereld afgesloten.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

5 reacties op Alles weer normaal

 1. Een mannetjeskoe die blijft? 😀
  Noem hem Alex! :p

 2. Hans zegt:

  Hoi familie Nijkamp,

  Na een hele tijd eens even weer tijd genomen om jullie blog uitvoerig door te lezen. Heerlijk om weer eens met jullie mee te kijken. Krijg zo weer zin om die kant op te gaan.

  Heel veel groeten, fam. Beens

 3. Chris en Robert, weer veel sterkte op het gymnasium en Rinus en Annet maak er samen iets gezelligs van…Sterkte met al het werk, ik bewonder jullie voor je doorzettingsvermogen!

 4. Astrid zegt:

  Dit is ‘m dan: de stier waarover Mikael had getipt? Inderdaad een flinke bolle kop zit erop.
  En riktig Tjockis!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.