bezigheden 2

Zo. En dan wordt het nu eens tijd om het over onze grote klus te hebben. Afgelopen zomer hebben we de knoop doorgehakt. Nu wordt het toch echt eens tijd om binnenshuis eens te gaan klussen. De vloer in de keuken is al kapot zolang we er wonen. Er zit een gat in de vloer bij de buitendeur en de keuken zelf is van 1981. Mikael en Annika hebben weliswaar nieuwe deurtjes en frontjes in de lades gezet, maar die zijn nu ook al meer dan 13 jaar oud.

WP_20140911_001 WP_20140911_002

Heerlijk, plannen maken. Schetsen, meten, catalogi bestellen en ideeën opdoen op internet. We willen de deur naar het kantoor gaan verplaatsen. Dat is makkelijk omdat ons huis van hout is. En het oude fornuis gaat er nu toch echt uit.

Maar eigenlijk is de badkamer ook helemaal op. Er is geen wc boven en het ligbad is al die jaren nog nooit gebruikt omdat we te weinig druk op de waterleiding hebben en de afvoer niet goed werkt. Het is er ontzettend vochtig en schimmel is niet iets wat ik graag in badkamers zie. Als we in de toekomst een wc boven willen maken, kunnen we problemen krijgen in de keuken met de afvoer. Dus het handigst is het om het nu allemaal tegelijk aan te pakken.

DIGITAL CAMERA

Het bad is al weg, dat hebben Rinus en Hans nog samen even gedaan.

Onze buurman heeft een bouwonderneming, dus hebben we eerst maar eens bij hem gevraagd of onze wensen überhaupt te realiseren zijn.

De plannen zijn goedgekeurd, de keuken besteld, de klussers kunnen aan de slag.

Dan gaat het echt weer op z’n Zweeds. “Wanneer wil je graag dat we beginnen”, is de vraag van de aannemer. “De eerste week van november, dan kunnen we in de herfstvakantie met z’n allen de keuken afbreken”, is ons antwoord. Oke.

Een week later. “Wij komen de 20ste oktober en beginnen dan met de badkamer”. Oef …. de tegels zijn besteld voor november, daar moet ik nog maar een telefoontje aan wagen of die eerder geleverd kunnen worden.

3 dagen daarna. “Wij komen de 20ste oktober en beginnen toch in de keuken”. Maakt niet uit, als jullie maar komen.

Dus in de week voor Hans vertrekt wordt het al leger en ongezelliger in de keuken. Ik maak maar vast de kasten leeg. De deurtjes kunnen er al af. Als Hans weer terug naar Nederland is verhuizen we naar de kaaskamer. Daar staat nu een 2-pits kooktoestel, een koelkast en kleine diepvries. Ik kan er koken en afwassen. De tuintafel met 4 stoelen maakt het plaatje kompleet. Hier kunnen we wel enkele weken bivakeren.

Het is 20 oktober, wij zijn er helemaal klaar voor. De keuken is bijna helemaal gesloopt.

DIGITAL CAMERA DIGITAL CAMERA DIGITAL CAMERA DIGITAL CAMERA

DIGITAL CAMERA DIGITAL CAMERA DIGITAL CAMERAHet oude fornuis eruit, dat was een hele onderneming. Het woog beslist nog 150 kg. Daarna het betonblok. Daar heeft Rinus nog een week last van gehad in nek en schouders.

DIGITAL CAMERA

Even een half uur met elkaar slopen en daar ligt het hele schrootjesplafond. Er zit nog een plafond onder en we weten niet of dat ook weg moet. We laten het eerst maar zitten. Het sloopwerk is ook voor ons slopend. Naast onze vaak 14 urige werkdag ’s avonds na achten ook nog aan de slag, dat houden we niet zo lang vol. Maar dat hoeft ook niet, wat het is gebeurd.

Maar intussen, maandag de 20ste oktober. Onze D-Day dik omcirkeld op de kalender. Geen werkvolk. “Nee, het wordt donderdag”, wordt mij verteld. Een dag later hoort Rinus “Nee, het wordt vrijdag”. Dan is het vrijdag …….. Niemand. We zijn intussen al te moe van het slopen om ons druk te maken. We gaan maar eens koffie drinken en zie daar, twee auto’s rijden het erf op. Je kunt zeggen van die Zweden wat je wilt, maar als ze dan een keer aan het werk zijn gaat het hard. Hoewel ….. Die Zweden zijn 2 Polen en een Duitser.

Morgen weer meer.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized, verbouwen. Bookmark de permalink .

Een reactie op bezigheden 2

  1. Riet zegt:

    Pfff. Jullie blijven ook bezig. Ook wel lekker dat grove sloopwerk, straks weer lekker alles zoals jullie het zelf willen. Nog ( even) improviseren.
    Groetjes Riet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.