Discovery

Op onze (zoveel mogelijk) vrije zondag kijken we ’s ochtends altijd naar Discovery Channel. En dan speciaal naar “Alaska, the last frontier”, over de familie Kilchner. Van oorsprong uit Zwitserland leven de broers Otto en Atz met hun vrouwen en kinderen (en kleinkind) ver van de bewoonde wereld. Wij vinden het prachtig om te zien hoe ze zich in Alaska weten te handhaven met de middelen voorhanden. Veel zelf maken, vangen, jagen, slachten en tuinieren. Zelf roepen ze regelmatig dat het een avontuur is daar te wonen en zo denken wij er hier ook over. Ook voor ons is niet alles bij de hand en moeten we soms erg creatief zijn. En vooral flexibel.

Een nadeel bij Discovery is wel dat er zoveel herhaald wordt. Een scene kan wel 5x of meer herhaald worden. En in het eerste deel wordt al een (spannend) stukje van het laatste deel getoond. Gaat het goed? Gaat het fout? Meestal gebeurt er helemaal niets en worden de problemen die de familie tegenkomt ontzettend uitvergroot. Zo erg dat we hier al regelmatig tegen elkaar roepen: “Was Discovery nu maar hier om dit te filmen.”

Dat zijn altijd van die situaties waarbij ik geen foto’s of filmpjes kan maken, want ik zit er dan zelf middenin.

Zo moesten we een tijdje geleden enkele hoogdrachtige pinken bij de stier uit het land weghalen. Ze hebben de hele winter buiten gelopen en moeten dan in de aanhanger om de laatste weken in de koeienstal te wennen aan de routine aldaar. Ze krijgen beter voer zodat het kalf nog iets extra kan groeien en lopen elke dat 2x mee door de melkput.

Maar zoals ik al schreef, ze moeten uit het land gehaald worden waar ook onze stier Evert loopt. Een meestal slome, sullige stier en zo mak als een lammetje. Maar het blijft een stier en we zijn altijd op onze hoede. Om de pinken in de veewagen te krijgen maken we eerst van grote metalen hekken een kraal. Daar drijven we de pinken die naar huis moeten in en dan in de wagen.

Evert bekijkt dat eerst van een afstandje. Zo gauw hij echter in de gaten heeft dat we krachtvoer in een emmertje bij ons hebben om zijn vriendinnen te lokken, komt hij ook een kijkje nemen. En behalve het krachtvoer vindt hij de trekker ook interessant. Want daar kun je je heerlijk aan schuren. De hele trekker schudt heen en weer. Dat vindt Evert zo fijn dat hij begint te loeien van genot.

Nu klinkt zijn loeien heel gevaarlijk, ook al bedoelt hij het niet kwaad. En van plezier begint hij zelfs te dansen.

Kijk, dat is nu het moment dat Discovery erbij had moeten zijn. Het ziet er namelijk heel gevaarlijk uit. Dan kunnen we nog 3x een reclameblok ertussen doen voordat we laten zien dat ik uit veiligheid ook maar in de trekker stap om met Rinus en de pinken naar huis te rijden. Laatste shot: een huppelende Evert die met zijn overgebleven vriendinnen in het weiland achterblijft.

WP_20140817_008

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Discovery

  1. benne zegt:

    Wat een prachtige dieren, geweldig en leuke verhalen ook.. zeker over het bezoek van de prins… een hartelijke groet, weer uit Nederland….Benne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.