supergezellig

Het is meivakantie geweest en dat betekent hier een gezellige drukte. Voor de vijfde keer zijn Leo met Suzan, Lisanne en Wouter en Rudy met Nancy, Iris en Sofie (vriendin van Iris kwam voor de tweede keer mee) hier geweest om de meivakantie door te brengen. Hoewel, vakantie, werkvakantie kunnen we beter zeggen. Want er is weer ontzettend veel werk verzet.

Leo heeft alle fietsen weer nagekeken. Nadat Chris zijn fiets bij de bushalte gestolen is moet hij te voet naar de bus. Het is maar 2 kilometer en Chris is een sportieve vent, maar toch …. Een fiets is makkelijker.
Rudy heeft een douche gemaakt bij de stuga.

WP_20150429_001

WP_20150429_002

Eerst een schetsje maken, rekenen en meten. En dan bij de bouwmarkt alles verzamelen en op lengte zagen zodat de planken in de auto passen.
Rinus en Luc (onze huidige stagiair) hebben enkele vrachten stenen voor de fundering gebracht nadat Iris en Sofie heel veel stenen hadden weggehaald omdat die in de weg lagen. Na 2 weken is dit het geworden.

IMG-20150508-WA0003
Nog een boiler en de douche zelf en onze gasten hebben warm water in de stuga en een douche met een bijzonder uitzicht.

Klik hier om de details te bekijken.

Leo en Lisanne hebben weer al het hout voor de winter weggewerkt. Dit keer is alles weer in het oude houthok beland. Om daar hout te halen moest altijd een opstap van meer dan 40 cm genomen worden. Met twee stukken hout in de hand er ook weer af. Veel te omslachtig. Maar alles buiten opbouwen zoals we de laatste jaren deden is ook niet geweldig. Het geeft troep en het hout wordt toch nat. Met de Avant heeft Leo een mooie oprit gemaakt. Daar kunnen we met de kruiwagen zo het houthok inrijden, volladen en naar de kelder brengen. Ideaal. Een mooi leeg erf.
Voor Tyson heeft hij de kennel opgebouwd. Tyson krijgt nog een nachthok en kan dan mooi het (lege en overzichtelijke) erf bewaken.

In de kelder hadden we nog een oude wasketel staan. Ingemetseld en aangesloten op de schoorsteen kon hier vroeger de kookwas gedaan worden. Voor ons nu een sta-in-de-weg en dus …… Leo neemt de moker en binnen een uur is het ding verleden tijd. De koperen ketel niet, daar komen nu plantjes in.

Zo’n vijfde keer op rij moet gevierd worden en bovendien zijn Rinus en ik dit jaar 20 jaar getrouwd èn we worden beide 55. Genoeg om te vieren dus. In de oudheid liet men al bij elk feest een dier slachten en hier in Zweden is thuisslacht toegestaan. Vorig jaar al hadden we bedacht om een stiertje aan te houden en die dan in deze vakantie te slachten. We hebben woord gehouden. Afgelopen dinsdag was het zover. Rudy is van alle markten thuis en weet hoe je zoiets aan moet pakken. Voor iedereen een bijzondere ervaring. Hoe snel een beestje waar je een half jaar voor hebt gezorgd verandert in vlees voor in de diepvries. Zo gauw het dier gevild en ontweid is, is het geen beest meer, maar alleen nog vlees. Bijzonder ook dat iedereen, van klein tot groot, erbij is gebleven. Iedereen, behalve Rinus en ik, wij moesten melken.
Na 2 dagen afhangen zijn we aan de slag gegaan. Ik begrijp nu wel waarom het een familie of buurtgebeuren was vroeger. Wat een werk.

Maar wat een geweldig resultaat op de barbecue.

IMG-20150506-WA0001

WP_20150507_004

Door de melkfabriek zijn wij in het zonnetje gezet. Eerste klas melk geleverd. Met dank aan Mikael en Annika, zij hebben tenslotte de eerste jaren eerste klas melk geleverd.
WP_20150428_004

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op supergezellig

  1. Oskarshill zegt:

    Alsnog van harte gefeliciteerd met al die jubilea/kroondata. Maar ’t is goed gevierd, lees ik wel.
    Tot juni, hopelijk. Groetjes, AnneMarie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.