Waar blijft de zomer?

Het wil dit jaar maar niet lukken. Net als in Nederland blijft het te lang te koud en te nat. Tussen de buien door is het ons toch gelukt een flinke lading gras te oogsten en ondanks het koude voorjaar maar zo’n 10 dagen later dan normaal. Ook de maïs zit in de grond, dat is ons nog net in mei gelukt. Dat was wel erg laat. Geeft niks de andere maïs kwam ook nog niet op. En nu is alles even ver.

Sinds eind april is Luc bij ons. Hij loopt stage voor zijn opleiding aan de Landstede Raalte. Hij is een geweldige jongen die gewoon niet stil kan zitten. Pauzes, daar heeft hij echt een hekel aan. Het liefst zit hij op de trekker en vindt het dus jammer dat wij het inkuilwerk uitbesteden aan een loonwerker.
En nu de jongens ook al vakantie hebben en meehelpen met melken en andere zaken, dacht ik dan kan ik eindelijk eens binnen gaan schilderen. Sinds er tijdens onze verbouwing in 2011 alle kozijnen zijn vervangen is er nog maar weinig in de verf gezet. Astrid en Gerard waren zo goed om de woonkamer en de keuken te schilderen toen ze hier op vakantie waren, maar alle slaapkamers, de hal en het kantoor moesten nog.

Vorige week ben ik begonnen. De boel in de grondverf, schuren en plamuren en twee keer aflakken. Ook ons kantoor dat tijdens de verbouwing van keuken en badkamer vorig jaar als werkplaats is gebruikt. Tja, je begrijpt het al. Een zootje dus. De beide bureaus stonden op elkaar in een hoek, de kleine kastjes met mijn hobbyspullen ervoor en daarachter de boekenkast met alle ordners. Je kon echt nergens meer bij. En al die maanden stond de computer in de woonkamer, met alle bijkomstige paperassen, want de BTW aangifte en bankzaken gaan gewoon door. Niet leuk meer.
Dan kan ik wel de kozijnen gaan schilderen, de rest moet ook maar (even) worden gedaan.
In 2 dagen heb ik het hele kantoor kunnen behangen en alles weer netjes op zijn plek gezet. Het is een plaatje geworden. Wel jammer van het kinderkamerbehang met trekkers, dat is nu definitief verdwenen. En de woonkamer is weer woonkamer.

Deze week zijn de grote logeerkamer, Robert’s slaapkamer en Chris’ kamer aan de beurt. Met een beetje geluk ben ik dan daarmee eind van de week klaar.

De blog heeft wel te leiden onder alle werkzaamheden. Want ’s avonds ben ik druk met Mochila tassen haken. Afgelopen winter zocht ik op internet een patroontje om leuke pannenlappen te haken. Altijd leuk en makkelijk, even tussendoor. Toen bleef ik hangen bij die prachtige gehaakte tassen.’k Ben erover gaan lezen en heb Stephanie, Jennifer en Yvonne gevraagd welke ze leuk vinden. Antwoorden kwamen snel en dus ben ik daar maar mee aan de slag gegaan.
Dit is de tas van Stephanie:
WP_20150520_001
Jennifer heeft deze uitgezocht:
WP_20150601_001
En voor Yvonne ga ik als de tas van Jennifer af is met een hele kleurige beginnen. Stiekem ben ik al aan het koord begonnen.
WP_20150615_002

De tassen worden in spiraalvorm gehaakt. De banden kunnen worden gehaakt, maar kunnen ook worden geweven. En de koorden worden gedraaid of met een kumihimo schijf gemaakt. Dat is een Japanse weefkunst. Een schijf heb ik (nog) niet, maar met een stukje karton of een bierviltje gaat het ook goed.
Koord voor de tas van Jennifer: WP_20150524_001

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in culinair en creatief, Uncategorized, verbouwen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Waar blijft de zomer?

 1. JAG Hazelhekke zegt:

  Hallo fam aan de andere kant.

  geweldig Annet kun je mij die patroon mailen.
  Ik vind die heel leuk, Maar of ik het kan is het tweede.

  Groetjes Jan en Marietje.

 2. Astrid zegt:

  Hoe is het nu met de zomer? Intussen wel betere temperaturen en lekjer zon. De jongens hebben nu ook zeker vakantie. Wij genieten van kamperen in Luxemburg en hebben hier 23 gr. zon, water en mooie natuur. Hoeven ff niets anders.

 3. adalagarden zegt:

  Nee, Astrid, geen echte zomer dit jaar. Enkele dagen aardig weer en dan weer helemaal mis. De jongens hebben lekker vakantie en zijn in Nederland. Geniet van Luxemburg, is een prachtig landje, daar zijn Rinus en ik op huwelijksreis heen geweest. Bij zijn oude stageboer kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.