Visite

Het is op het moment een komen en gaan van visite en gasten. Heel leuk, heel gezellig en heel druk. Ik moet het even op een rijtje zetten hoor, anders weet ik aan het eind van de zomer niet meer wie er allemaal zijn geweest.

Tijdens de stageperiode van Luc kwamen zijn ouders onverwachts met de motor naar Zweden. Ze hadden Luc verteld dat ze een rondrit door Schotland gingen maken. Blijkbaar toch de tomtom iets anders ingesteld. Op een dinsdagochtend werd ik zomaar gebeld en ’s avonds waren we 4 gasten rijker, want er kwamen ook nog een oom en tante van Luc mee. Ze zijn enkele dagen hier gebleven en hebben mooie ritten met de motor kunnen maken.

Onze oud-stagiair Willem is ook een weekje geweest met zijn vriendin. Zij hadden de primeur van onze nieuw aangelegde buitendouche en hebben die goedgekeurd. Willem heeft alle koeien weer eens goed bekeken en zal Rinus vast nog wel een stieradvies geven als het zo uitkomt. We hebben gezellig samen midzomer gevierd. Wel binnen, want het was te koud om buiten te zitten. Dus dit jaar geen barbecue met midzomer. Uit de oven smaakt het ook prima. En we hadden geluk, ik was nog net op tijd om de laatste aardbeien te kopen. Toen kon de koopvrouw naar huis, alles verkocht voor die dag. Aardbeien en nieuwe aardappelen mogen in Zweden met midzomer eigenlijk niet ontbreken. Dit jaar waren de nieuwe aardappelen wel heel erg klein en duur. En ook de Zweedse aardbeien waren verder naar het noorden niet te betalen, zo duur. Dan mogen wij nog blij zijn met onze buurman die de aardbeienteelt er als extraatje bij doet. Een maand heel hard werken, want nu, half juli is zijn seizoen alweer voorbij. In de supermarkt zijn ze gelukkig nog wel te krijgen.

En toen kregen we een onverwacht mailtje van Janny en Berend. Op de terugrit van de Noordkaap wilden ze graag even langs komen. Dat vinden wij wel leuk en zo stond er op een avond een camper bij de grote eik voor een overnachting. Bij de grote eik vanwege het uitzicht en de hoop dat de elanden zich laten zien. Maar helaas, die elanden hadden die nacht een andere route gepland.

We hebben op 1 juli Luc met zijn klasgenoot (die een nacht is blijven slapen) ’s ochtends vroeg op de bus naar Groningen gezet.
WP_20150705_001
Zondagochtend 5 juli zijn Chris en Robert naar Nederland gereden en toen we gingen ontbijten zaten we toch met zijn drieën aan tafel. Want toen was Ronald alweer aan zijn stage begonnen op Ådala. Hij was zaterdagsavonds gaan rijden en we waren bijna klaar met melken toen hij de stal binnen kwam wandelen.

En vorige week oud-collega en vriendin Hennie met man en zonen. Zij brachten de caravan mee en vonden een mooi plekje op ons erf.
WP_20150708_002
Zo konden ze alles goed in de gaten houden. De jongens ging niets mis. Meerijden met de trekker, melken, kalfjes voeren, ze hebben het allemaal meegemaakt. Overalls aan en laarzen en ze kunnen overal tegen. Jammer dat het weer niet meewerkte. Pittige regenbuien en zelfs de kachel moest nog aan, zo koud.

En zo tussendoor komen er nog gewoon mensen aanwaaien voor een kopje koffie. Dan ben ik blij dat we niet buitenshuis werken, want dan kwamen ze voor niets helemaal deze kant op.

Dat is echter nog niet alles, we zijn pas halverwege de zomervakantie. Chris en Robert brengen Hugo weer mee, Han en Gerta met de kinderen, Gerrit en Hennie komen een nachtje op weg naar de Noordkaap, Jennifer komt nog met Robert Jan en vriend, de vriendin van Ronald met 2 vrienden, Ludo met zijn neef, Heiko heeft nog plannen en wie weet wat ons nog meer te wachten staat.

Tussendoor willen we ook nog de koeienstal renoveren. Morgen gaan we beginnen met het slopen van de oude ligboxen. Vorig jaar hebben we al 1 gedeelte gedaan. Nu moeten dus nog 2 rijen ligboxen achter de melkput. Daarover meer in een andere blog.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.