5 jaar in Zweden

Ons eerste lustrum. We wonen alweer 5 jaar in Zweden.
Wat hebben we veel geleerd de afgelopen jaren. En dat op onze leeftijd.

Rinus en ik vinden nog steeds dat we op een prachtige plek in Zweden zijn beland. De natuur om ons heen, zo dichtbij, daar krijgen we echt nooit genoeg van. Vanzelfsprekend hebben we ook de nodige tegenslagen gehad, maar die wegen niet op tegen het goede wat Zweden ons biedt.
Nee, ik denk niet dat we ooit weer in Nederland komen wonen. Maar wie kan in de toekomst kijken, ik niet.

De blog heeft de laatste maanden wel te lijden onder weinig nieuwe berichtjes van mijn kant. Hoofdzakelijk komt dat omdat mij de energie ontbreekt om ’s avonds nog te schrijven. Ik ben gewoon te moe om me dan nog ergens anders op te concentreren dan een dom tv-programma en mijn handwerk erbij.
En overdag zijn er altijd andere dingen die in mijn ogen voor moeten gaan. Eerst poetsen, of eerst de boekhouding en dan pas een verhaaltje schrijven.
Het poetsen laat ik vandaag zitten en de boekhouding is helemaal bij.
Dankzij de jongens, die vorige week in de herfstvakantie, elke avond voor mij hebben gemolken. In die tijd kon ik de boekhouding doen. Want ik liep echt hopeloos achter. Al die visite en stagiaires hadden ervoor gezorgd dat de administratie maar bleef liggen. Dus heb ik vorige week meer dan een half jaar boekhouding bijgewerkt. De BTW-aangifte voor deze maand is ook al klaar.

Dus geen smoezen meer om niet even te gaan zitten en jullie weer op de hoogte te brengen van het reilen en zeilen hier. Heb ik net de eerste twee zinnen getypt, komt Tyson en wil naar buiten. Tuurlijk, d’r is hier altijd wat.

In de afgelopen tijd zijn er leuke foto’s van de kinderen binnengekomen. Iedereen met facebook heeft die al gezien. Maar voor wie ze nog niet gezien heeft ….
Stephanie met Stöppelhaene als hofdame en Jennifer met Robert Jan aan het klussen. Trots op mijn meiden. (En ook op Robert Jan en zijn moeder.)

FB_20150828_20_12_59_Saved_Picture

IMG-20150916-WA0005

IMG-20151101-WA0004

Via deze link kun je Heiko zien flyboarden. Hij kreeg van Yvonne voor zijn verjaardag een cursus. Supercoole zoon heb ik toch.

In de tijd dat ik niet schreef heb ik niet stilgezeten hoor. De tas voor Yvonne is af.
WP_20150928_001

Het patroon heb ik van een foto nagemaakt. De band is eigen ontwerp en gehaakt en het koord is met 20 draden gevlochten. Alleen het koord al kostte me 20 uur.

Nu ben ik met kerst begonnen. De eerste kerstpannenlappen zijn af. Vroeg? Welnee, gisteren zijn Rinus en ik al naar een kerstmarkt geweest. Het was misschien een beetje te warm om er kerstgedachtes bij te krijgen, maar aan de omgeving heeft het niet gelegen. In de bijgebouwen van een oud slot waren de lekkerste dingen te koop. Van jam tot broodjes tot fudge met whiskey tot gerookt wild. En vanzelfsprekend de nodige kerstmannetjes van vilt, hout, enz. enz. Kerstkransen, glogg, chocolade, vis en worst. Er werden zuurstokken gemaakt. Er stonden vuurkorven en het was heel gezellig druk.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in culinair en creatief, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.