Blå Stjärna

Blå Stjärna oftewel blauwe ster is een organisatie die mensen opleidt om bij calamiteiten de boeren bij te staan. Ooit bedacht om in een oorlog, als alle mannen naar het front zijn, toch te kunnen voldoen aan de voedselvraag.
Vandaag de dag worden de blauwe sterren ingezet bij calamiteiten als een zware storm, overstromingen of als dieren massaal moeten worden ingeent.

Wij mochten ons blauwe sterretje leren melken. In slechts 1 week leren de vrijwilligers melken, trekkerrijden en krijgen heel veel theorie. Ze gaan op bedrijfsbezoek en hebben natuurlijk heel veel lol, want iedereen overnacht op school.

Onze blauwe ster heet Jana en komt uit het noorden van Zweden. In het dagelijkse leven staat ze achter de tap of bedient in een restaurant. Heel iets anders dan koeien melken. Maar ze vond het prachtig. En ze leerde ontzettend snel, zelfs toen ze het weekend niet was geweest, wist ze alles nog.

Toen we afscheid van haar moesten nemen, zei ze dat ze in haar woonplaats ook op zoek wil gaan naar een melkveehouder om haar opgedane kennis op peil te houden.
Prachtig toch, een echt geweldige meid, die Jana.

IMG_20160617_172922 [153260]

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.