Evert

wp_20170214_002

Onze Evert is naar de slacht gegaan. Hij was voor onze pinken echt te zwaar en met 6 jaar ook te oud.

Hier staat hij nog in de jongveestal, nadat hij uit de veewagen gesprongen is. Een avontuur op zich. Jammer dat Discovery er weer niet bij was.

Een week eerder hadden Rinus en ik al geprobeerd Evert in de veewagen te krijgen maar hij had geen zin. En dan kun je roepen en praten en lokken met krachtvoer, maar hij doet echt geen stap. En 1200 kg kunnen we niet aanduwen.

Nu nog een keer geprobeerd en nu had Rinus een oude koe uit de stal opgehaald en die voorin de veewagen vastgebonden. Daar had Evert wel oren naar. Hij stond zo naast het oude meisje. Maar de vrachtwagen was er nog niet die Evert op moest halen. Dus wilde Rinus de koe eerst weer in de stal doen. Samen in de veewagen laten staan was niet zo’n goed idee volgens hem.

De koe loopt netjes de stal in en Evert denkt natuurlijk:”Daar moet ik achteraan”. Dan houd je hem echt niet tegen. Hij duwt zo het hek van de wagen open en loopt weg. Over het erf, achter de stallen langs, naar de kuil. Roepen helpt maar weinig. Hij kijkt eens op en that’s it.

Terwijl Rinus Evert in goede banen probeert te leiden, (als hij maar niet terug de wei in loopt, dan krijgen we hem nooit weer) maak ik de grote achterdeuren van de jongveestal open. En gelukkig, daar trapt hij wel in. Daar staan natuurlijk ook wel heel veel mooie jonge meisjes naar hem te loeien.

Alle voerhekken doen we dicht, geen koppen erdoor. En aan de andere kant worden de droge koeien en hoogdrachtige pinken ook een gangetje verder verhuist.

Gelukkig komt de vrachtauto al snel en met behulp van de balenpers aan de trekker wordt Evert voorzichtig de vrachtauto ingeduwd.

Hij heeft bij ons voor 25 kalfjes gezorgd. 2 moeten nog geboren worden. We gaan zeker weer een Hereford stier kopen.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Evert

  1. Martin en Ria zegt:

    Ach! Die Evert… we hebben gelukkig nog mooie foto’s van hem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.