Ängelholm akuten.

En weer bevinden we ons in het ziekenhuis. Nu op de spoedeisende hulp. Het gaat helemaal niet goed met Rinus. Nee, zijn schouder is oke. Geen pijn, daarvoor krijgt hij genoeg pijnstillers.

Maar geestelijk kan hij het niet bolwerken.

Gisteravond om half negen heb ik 112 gebeld. Rinus was benauwd en heel druk in zijn hoofd. De ziekenwagen was er snel en na enkele onderzoeken en een goed gesprek werd er in samenspraak met een arts op afstand besloten hen een rustgevend medicijn te spuiten. Daar knapte hij van op, maar jammer genoeg niet zo lang.

Vanochtend belde hij de huisarts voor een afspraak en die heeft ons dus nu naar het ziekenhuis gestuurd om foto’s te maken zodat een longembolie kan worden uitgesloten.

Hij ligt nu met alle toeters en bellen aan zijn lijf op bed. Hart, ademhaling, bloeddruk, zuurstof, alles wordt constant gemeten. Er is bloed afgenomen en dus is nu het wachten op de uitslag daarvan.

Maar hij heeft het dan weer warm en dan weer koud, hyperventileert af en toe en voelt zich door alles en iedereen verlaten. Het wachten duurt ook zo lang.

Op de boerderij gaat alles gewoon door. Dankzij Jasper, Robert en Jasmin kan ik bij Rinus in het ziekenhuis zitten.

Robert is vandaag vrij en helpt nu met melken. Dat is op het moment een hele klus. 6 koeien moeten nog apart gemolken worden. Dat is goed oppassen. Het liefst heb je dan in elke ronde 1 emmerkoe, maar dat lukt niet altijd.

Gisteren bijvoorbeeld, hadden we er 2 in een rij. Niet erg, maar in de volgende rij kwamen er 3. Dan duurt het wachten zelfs voor de koeien te lang en begint de een na de ander te poepen.

Ze zijn vast eerder klaar dan wij. Wij zitten hier nu al een uur of 2.

Wordt vervolgd

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op Ängelholm akuten.

 1. Paul en Jacomien zegt:

  Ik vind het niet zo gek dat het hem teveel wordt, een mens is meer dan alleen een lichaam en er is nogal wat gebeurd. Ik hoop van harte dat er niets ernstigs aan de hand blijkt te zijn. Heel veel sterkte! Natuurlijk ook namens Paul.
  Groetjes, Jacomien

 2. reeenoog zegt:

  Beste Rinus en Annet, veel sterkte en ik denk aan jullie in mijn gebeden, doe maar rustig aan, jullie werk gaat door dat zie je maar weer, ze begrijpen de verantwoording maar al te goed.

  Groetjes Linda en Bert

  ________________________________ Van: Ådala gård Verzonden: woensdag 6 september 2017 17:58 Aan: linda650806@hotmail.com Onderwerp: [New post] Ängelholm akuten.

  adalagarden posted: “En weer bevinden we ons in het ziekenhuis. Nu op de spoedeisende hulp. Het gaat helemaal niet goed met Rinus. Nee, zijn schouder is oke. Geen pijn, daarvoor krijgt hij genoeg pijnstillers. Maar geestelijk kan hij het niet bolwerken. Gisteravond om half “

 3. Joke Sanders zegt:

  Foei Annet wat maken jullie veel mee in korte tijd. Hopenlijk word snel duidelijk wat er aan de hand is met Rinus. Liefs we denken aan en bidden voor jullie! Herman en Joke

 4. Christa zegt:

  Beste Rinus en Annet
  Wat een tegenslag. In ieder geval geschikt personeel op de boerderij zodat de boel door kan draaien . Ik bid voor jullie! Als ik iets zon kunnen doen dan hoor ik het graag. Sterkte😉liefs Christa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.