Langzaam, heel langzaam

Het gaat vooruit!

4 maanden is het nu geleden dat Rinus een ongeluk heeft gehad en daarbij diverse pezen van zijn rechterschouder heeft gescheurd cq afgescheurd.

2 maanden geleden is hij eraan geopereerd. Een operatie van 2,5 uur ipv 40 minuten.

Na die operatie kreeg hij een longembolie en aansluitend een longontsteking eroverheen.

Het herstel duurt lang, heel lang. Pas sinds een week voelt Rinus zich weer een beetje fitter. Tot die tijd zag hij vaak ook zo grauw in het gezicht, dan wisten we wel hoe laat het was. Maar nu heeft hij weer meer energie. En kan ook zonder pijnstillers de dag doorkomen. Alles naweeën van de longembolie en de longontsteking, want met zijn schouder ging het de hele tijd naar verwachting. De fysiotherapeuten zijn tevreden. En al gaat het Rinus veel te langzaam, hij gaat vooruit.

Als hij in bed ligt, plat op de rug, kan hij zijn arm optillen tot 90 graden. Gewoon zittend of staand kan hij dat nog niet. Dat is ook nog steeds niet de bedoeling, want het herstel gaat een half jaar duren, daar zijn nog maar 2 maanden van voorbij.

Gelukkig hebben we een paar hele goede medewerkers gevonden. Via Facebook heb ik een oproep gedaan en daar heeft de vrouw van Simon op gereageerd. Om hier te komen helpen heeft Simon zelfs zijn baan in Nederland opgezegd. Dat noem ik nog eens lef hebben.

En via via belde Jasmin, een jonge vrouw uit Perstorp, mij op. Ze komt nu minimaal 2 ochtenden in de week helpen bij het melken, zodat Simon en ik elk een ochtend wat langer kunnen slapen.

Zo rooien we het samen wel. Al ligt de ontwikkeling van mijn winkeltje nu wel stil, want dat heb ik maar even opgeschoven naar het volgend jaar. Verkopen doe ik toch wel, men weet Moogies Mjölk al wel te vinden.

De laatste 4 maanden heb ik veel bijgeleerd. Ik melk alle probleemkoeien, nog maar eentje krijgt een beugel op, ook de meeste nieuwmelkte vaarzen krijgen van mij geen beugel op (soms heel spannend). Ik spuit de zieke koeien zelf, geef ze een kalkbolus als het moet, doe verlossingen, zet koeien droog. Allemaal dingen die ik Rinus normaal gesproken liet doen.

 

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

5 reacties op Langzaam, heel langzaam

 1. reeenoog zegt:

  Hoi Annet en Rinus

  Een echte boerin kan gewoon haar man vervangen als hij het niet kan, Annet je bent gewoon een bikkel, ik ben best trots op je. Groetjes van die andere niet-meer-boerin die zoveel van koeien houd.

  ________________________________ Van: Ådala gård Verzonden: donderdag 2 november 2017 15:05 Aan: linda650806@hotmail.com Onderwerp: [New post] Langzaam, heel langzaam

  adalagarden posted: “Het gaat vooruit! 4 maanden is het nu geleden dat Rinus een ongeluk heeft gehad en daarbij diverse pezen van zijn rechterschouder heeft gescheurd cq afgescheurd. 2 maanden geleden is hij eraan geopereerd. Een operatie van 2,5 uur ipv 40 minuten. “

 2. robbert jan perk zegt:

  beste annet en rinus, dank voor je delen van wel en wee. we hebben veel respect voor jullie hoe jullie samen het rooien. veel moed en veerkracht samen van Boven in de komende wintermaanden. robbert jan en mienta

 3. Joke Sanders zegt:

  Goed om te lezen dat het langzaam maar zeker veter gaat met Rinus. En dat het voor hem te langzaam gaat begrijp ik wel. De mens heeft haast, de natuur niet! En wat goed en moedig van je Annet om de werkzaamheden op te pakken. Knap hoor. Veel sterkte en een voorspoedig herstel toegewenst. Lieve groetjes, Herman en Joke Sanders

 4. thom van dommelen zegt:

  Fijn dat het met Rinus wat beter gaat, langzaam begrijpen we maar dat hoort er nu eenmaal bij. Heel goed dat jij hem zoveel mogelijk vervangt. Succes daarbij.
  Groetjes en veel sterkte.
  Wilma en Thom

 5. Roel en Hanja van Essen zegt:

  Hoi Annet. Fijn om te lezen dat het langzaam maar zeker vooruit gaat met Rinus. En hele grote complimenten voor jou! Je schrijft zo makkelijk “ik heb dit-en-dit maar gedaan…” en dan zie ik de afstanden voor me die je moet rijden, de grootte van jullie stallen en al het werk wat daarbij komt kijken…. Ik neem m’n petje diep voor je af. Hou jij jezelf ook goed in de gaten?
  Hartelijke groet, ook van Hanja.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.