Ieniemienie

We hebben weer een heel klein kalfje. Maar wat een doorzettertje. Ruim 4 weken te vroeg geboren, kan amper staan of lopen. Melk wil ze wel. Waar een normaal kalf makkelijk 2 liter per keer op krijgt heeft deze Ieniemienie moeite met 1 litertje. Dus verwennen we haar extra met tussendoor nog een extra flesje. Net als bij te vroeg geboren kinderen een voeding extra.

Kijk maar eens naar die kromme pootjes. Nog helemaal niet volgroeid. Onze nieuwe hulp, Hanna, is er maar wat gek mee. Zij gaat in het hok op het stro zitten om die kleine uk de fles te geven.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Ieniemienie

 1. reeenoog zegt:

  Hoi Annet en Rinus, wat een tijd geleden al dat we de vorige nieuwsbrief kregen, wat een mooi bericht dat die kleine wel wil maar nog geholpen moet worden, maar die liefdevolle zorg krijgt ze ook wel dat is mooi, als het mijn kalf was, oow dan zat ik er ook alle dagen mee te tutten, maar weet je wat zo mooi is, ze vergeten jou niet, ze blijven je herkennen, ik had op de boerderij bij mijn ex ook zo’n kalf en altijd kwam ze naar het hek om even een knuffel te schooien, maar dat kreeg ze ook ik houd nog steeds heel veel van koeien.

  Als we eens beter verdienen en de mogelijkheid hebben komen we bij jullie kijken.

  Het is een beetje naar de achtergrond geraakt omdat er veel gespaard moet worden voordat we zo’n reis kunnen ondernemen.

  En het leuke is dat we hier op de bejaardenflat notabene een buurvrouw hebben 85 jaar, echt waar die gaat deze zomer naar Zweden emigreren als alles goed gaat.

  En dan gaat ze richting Hedekas, dat ligt in de hoek tegen Noorwegen aan zeg maar noordwestelijk van jullie, (noordelijk bij Munkedal, 58’40 graden)haar neef heeft een huis voor haar gebouwd en dat is ook haar enige familie, haar neef en gezin dus daarheen, nog meer reden om te sparen voor een trip naar Zweden.

  Verder gaat alles wel naar ons zin hier Bert heeft nu vast werk en het ook enorm naar zijn zin, ik heb geen werk het wil niet helemaal zoals ik graag wil, ik blijf uitzendkracht en dat is altijd tijdelijk, en vaak ook kort durende baantjes.

  Een ander huis wil nog niet vlotten we doen ons best ervoor.

  Dan ben ik in januari geopereerd, er was weer eens een zeer actieve vleesboom bezig mijn leven te vergallen, die heeft de gynaecoloog verwijderd,was zo groot als een pingpongbal had ie over, maar ging vlot en netjes eruit, dus ben ik ook weer vanaf, echter het opknappen gaat erg traag, ben nog erg moe en slap en vaak futloos, al zit ik alle dagen te haken of borduren, en doe vrijwilligerswerk (ism de gemeente)voor de natuur, ik ruim het zwerfafval in de buurt op wekelijks ga ik met een vuilniszak en grijper de straat op, echt het is schandalig wat er allemaal zomaar weggesmeten word, en elke week weer haal ik een hele vuilniszak vol op soms wel 2keer per week een volle zak.

  Weer even bijgepraat, we gaan weer genieten van een heerlijk weekend mooi weer, de hartelijke groeten en tot horens of schrijfs Linda

  ________________________________ Van: Ådala gård Verzonden: vrijdag 22 februari 2019 12:19 Aan: linda650806@hotmail.com Onderwerp: [New post] Ieniemienie

  adalagarden posted: “We hebben weer een heel klein kalfje. Maar wat een doorzettertje. Ruim 4 weken te vroeg geboren, kan amper staan of lopen. Melk wil ze wel. Waar een normaal kalf makkelijk 2 liter per keer op krijgt heeft deze Ieniemienie moeite met 1 litertje. Dus verwen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.