vraag en antwoord

We krijgen veel visite, veel gasten, zowel in huis als in de stuga. Ook met camper en caravan weet men ons te vinden. En er hebben zelfs al tentjes in de tuin gestaan.
Maar vóór iedereen hier is, krijgen we via de mail veel dezelfde vragen. Want het is natuurlijk ook een hele reis naar Zweden.
Voor het gemak zal ik de meestvoorkomende vragen hieronder plaatsen met de bijbehorende antwoorden natuurlijk.

Kunnen we in één dag van Nederland naar jullie rijden?
antwoord: Ja, dat weten wij natuurlijk niet. Wij doen het wel, het is zo’n 9 à 10 uur reizen, inclusief de pauzes. Wie dat teveel vindt moet ergens overnachten.

Kunnen we in Euro’s betalen in Zweden?
Antwoord: Nee, meestal niet. In Zweden hebben we de Zweedse Kroon. Om te berekenen wat de Kroon kost kijk maar op valuta.nl

Moeten we in Nederland dus Zweedse Kronen kopen?
Antwoord: Nee, dat zou ik niet doen. Vreemde valuta kopen bij de bank is duur. Duurder dan met de pin betalen of bij een geldautomaat Zweedse Kronen pinnen.

Kan ik dus in Zweden met de pin betalen?
Antwoord: Ja hoor, bijna overal kun je met de pin betalen, net als in Nederland. Of met je creditcard.

Hoe rijden jullie altijd naar Zweden?
Antwoord: Wij hebben 2 verschillende routes. De eerste gaat dwars door Denemarken. Deze route is qua kilometers iets langer dan de 2e route (135 km) maar iets goedkoper. Via de Grote Beltbrug en de Öresundbrug. Of van Denemarken naar Zweden met de veerboot Helsingör – Helsingborg.

De tweede route is met de veerboot Puttgarden – Rödby. Deze is wel prijzig, maar een leuke en relaxte stop op zo’n lange reis. Bovendien kan er in de tijd van de overtocht een hapje worden gegeten. In de zomermaanden zijn de wachttijden voor de boot vaak toch wel lang, dan nemen wij dus route 1. In tijd maakt het eigenlijk niets uit.

Kijk voor prijzen en meer informatie op
http://www.scandlines.nl/ voor info over de veerboot van Duitsland naar Denemarken en de veerboot tussen Denemarken en Zweden
http://www.visitdenmark.nl/nl/denemarken/vervoer/tolbruggen voor info over de tolbruggen in Denemarken en die van Denemarken naar Zweden.

Kun je inderdaad overal zomaar je tent opzetten, of is het altijd beter om dit op een camping te doen?
Antwoord: In Zweden geldt het Allemansrecht. Dat betekent dat je inderdaad overal mag overnachten mits je je aan een aantal regels houdt. Die regels vind je hier: Allemansrecht in Zweden

Hebben jullie ook een Camping?
Antwoord: Nee, wij hebben zelf geen camping, maar dat betekent niet dat je hier geen caravan, camper of een tent neer kunt zetten. In overleg is alles mogelijk. Bedenk wel dat we dus geen echte voorzieningen hebben voor douche en wc. Er zijn wel een aantal campings in de buurt.

Heel vaak wordt ons gevraagd wat er hier in de buurt is te doen, maar wij weten niet wat jullie leuk vinden, wat jullie wensen zijn en wat jullie verwachten van Zweden.
Heel veel informatie staat op Zweden.com of visitsweden.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.