kalfje

Toen we gisteren klaar waren met inkuilen, het was dus al later dan normaal, zouden we “even” gauw gaan melken. De jongens gingen al vast de koeien halen, terwijl ik in de stal alle hekken goed dicht (of juist open) deed. Rinus moest de voermengwagen nog vol maken en voeren.
Nadat in de stal alles gereed was voor de koeien ben ik ook naar buiten gelopen. De koeien sukkelden al lekker richting de stal, behalve dat kleine groepje achterin.
Tuurlijk, een kalfje. Onze nummer 2 moest nog kalven. Al ruim een week ging ze elke avond lekker het strohok in, maar ’s ochtends bleek ze nog steeds alleen te zijn. Nog niet gekalfd, dan mag ze met de rest van de koeien gewoon mee naar buiten.
En nu ligt daar een mooi roodbont kalfje, met wel 6 moeders eromheen. Die koeien denken allemaal dat het hun kalf is. Samen met de jongens (en Noa) lukt het toch alle nepmoeders weg te jagen en naar de stal te sturen. Nummer 2 en haar kalfje laten we achter.

Als Rinus de koeien heeft gevoerd en de koeien geduldig staan te wachten om gemolken te worden, gaan we samen met de trekker met voorlader het kalfje en de moeder ophalen.
06062013
Het kalfje in de bak en moeder loopt er dan gemoedelijk achteraan. Moeder de stal in en het kalfje in zijn eigen hokje.
Het is een uur later dan normaal als we eindelijk beginnen met melken. Ondertussen wordt de kuil afgewerkt met zand door de twee Mikaels. Als het melken en kalfjesvoeren klaar is, is de kuil ook afgedekt met zand en zit de dag er weer op.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op kalfje

  1. Minka zegt:

    Lange dagen hoor! Maar het klinkt altijd zo gezellig als jij schrijft:-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.