Operatie dag 3

Even verder vertellen over gisteren. Rond 16.00 uur is Rinus met de ziekenwagen nasr Helsingborg gebracht. Om half acht belde hij mij dat hij op de recovery lag te wachten op de anesthesist en nu snel aan de beurt zou zijn. De pijn was zo erg geweest dat hij alweer had moeten overgeven. Om kwart voor elf lag hij eindelijk met een verdoofde arm op zijn kamer.

Vanochtend om half negen, melken net af, belde hij dat de verdoving van de zenuwen niet lang had gewerkt. 12 uur was hem beloofd, maar het waren er maar 8 of 9. Zijn eerste tabletten cocktail had hij al op.

’s Middags ben ik naar hem toegereden. Nee, niet om hem op te halen. Dat is nog echt niet aan de orde. Hij had lichte verhoging, de pijn was dragelijk, omdat de arts nu toch besloten heeft voor de pijn echt terug is pijnmedicatie te geven.

Morgen zien we wel weer.

Hij heeft wel een mooi uitzicht. Hij kan Denemarken zien liggen tussen de huizen door en over het water.

En intussen moet op de boerderij alles doorgaan. Gisteren 3 kalfjes, twee pinken hebben gekalfd en een oudere koe. Vanmiddag wilde ik op tijd weg, maar daar stak weer een koekalverij een stokje voor. Toen ik even om het hoekje gluurde hoe ver ze was zag ik twee pootjes en het snuitje. Mooi even laarzen aan en overall halen. Jasper geroepen en toen we in de stal kwamen was het kalf er al. De zoveelste stier.

Voor de oude koe die gisteren een kalf kreeg heb ik de veearts nog gebeld. Ze wilde niet eten en had vanochtend bijna geen melk, koude oren, dus melkziekte was toch erg dichtbij. Van de veearts kreeg ze een infuus en een spuit met vitamines. De man zat net in de auto toen de koe al opstond en begon te eten. Daar is ze de hele dag niet meer mee opgehouden. Dus daar waren we net op tijd bij.

Niet alleen moeten we nu 4 nieuwmelkte koeien apart melken, ook 2 met tussenklauwontsteking en 2 met mastitis. 8 koeien in de emmer melken, dat duurt extra lang. En 4 kalfjes met de fles voeren. 4 koeien die een spuit moeten hebben. Je moet nu overal zelf aan denken.

En het huishouden moet ook nog doorgaan. Dat lukt me dus niet. De was stapelt zich op en van schoonmaken komt ook niks. Koken heeft Jennifer de laatste paar dagen gedaan, daarvoor was het vaak een snelle hap. En de boekhouding blijft liggen. Tja, ook voor mij heeft een dag maar 24 uur.

Nu ga ik nog even naar de koeien, maak alles klaar om morgen te melken, doe Tyson in zijn hok en dan duik ik in mijn bedje.

Morgen weer verder

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Operatie dag 3

  1. Oskarshill zegt:

    Och jee,wat een tegenvallers allemaal. Veel sterkte gewenst voor je hoofd én je lijf. En natuurlijk ook voor Jasper die nu ineens zelf een heleboel moet doen als stagiair. Om maar niet te spreken over Rinus. Kram. Kram. Kram!!!

  2. Bart en Margriet van Dijck zegt:

    Heel veel beterschap voor Rinus.
    Hopelijk helpt de pijn medicatie snel.
    Annette voor jouw een hele drukke tijd zeg, sterkte allemaal 🌷💟

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.