nieuwe bewoners

Gisteren zijn de 3 nieuwe drachtige pinken hier aangekomen.

Rinus en Jan Mark zijn vorige week in Tomelilla gaan kijken en hebben er 3 uitgekozen. Aangezien we graag meer willen melken, maar de laatste tijd toch wel veel pech hebben met koeien die ziek worden en nieuw melkte vaarzen die niet gaan doen wat je van ze verwacht, moeten we een andere oplossing zoeken. En dat is in drachtige pinken aankopen, hier laten afkalven en dan melken.

De andere koeien kijken nieuwsgierig op als de deur opengaat. Het zijn ook altijd de zelfde koeien die meteen komen kijken wat er aan de hand is.

Het zijn 3 grote dames. De oudste is al bijna 3 jaar. Eigenlijk al oud voor een eerste kalf. Als jonge pink is ze geïnsemineerd en toen naar de zomerweide gegaan. Maar drachtig was ze niet. Dus toen ze vorig jaar in de herfst weer binnenkwam, werd ze weer geïnsemineerd. En nu met succes De andere is net 2 jaar en nummer 3 wordt in september 2 jaar. Die zijn er dus op tijd bij geweest.

Ze weten  nog niet hoe een ligboxenstal werkt en moeten erg wennen om door de melkstal te lopen. Maar de kalfjes komen ook nog niet meteen, dat komt dus wel goed.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bericht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.