witgoed

Kennen jullie dat ook? Dat alles zo goed als tegelijkertijd kapot gaat als je het echt niet kunt gebruiken. Nu is dat niet zo heel abnormaal. Tenslotte heb je waarschijnlijk, net als wij, alles tegelijk gekocht toen je een huishouden begon.

Hier begon het vorig jaar met de vaatwasser. Die hebben we van de vorige eigenaar “geërfd”. In Zweden is het heel normaal al het witgoed bij de verkoop van je huis te laten staan. Die vaatwasser was dus zo’n 10 jaar oud. Niet meer de jongste dus. Een aantal maanden heb ik weer net als in Nederland met de hand afgewassen, maar Rinus vond het nodig dat er toch weer eentje kwam. Wel prettig natuurlijk.
Midden in de zomer liet de diepvries het afweten. Gelukkig zat er niet zo heel veel in en paste dat met moeite in de andere diepvries. Slachten doen we toch niet meer, met 4 personen is dat de moeite niet waard.

De wasmachine die ik uit NL had meegenomen ging vorig jaar oktober kapot, net toen we logés hadden. Dan ben je blij dat er nog eentje staat (ook weer van de vorige eigenaars). Maar blijkbaar was dat ook een ouwetje. Over een gewone bonte was deed die wasmachine net zo lang als over de kookwas, 3 uur dus. Dan kun je maar 1 of 2 wasjes draaien op een dag. Dat schiet niet op. Dus sinds begin februari heb ik een nieuwe wasmachine. In de winkel heb ik nog gevraagd hoelang deze over een normale bonte was doet. Het antwoord was dat deze nieuwe generatie wasmachines weer langer over de was doet dan de vorige. Gelukkig had de verkoper geen gelijk. Mijn eigen wasmachine uit NL deed een uur over een bonte was en deze nieuwe wasmachine 1 uur en 5 minuten.

En nu staat er ook een nieuwe koelkast te wachten om aangesloten te worden op de waterleiding.
?????????
Ja, we hebben een amerikaanse koelkast gekocht. Zo eentje met een water en ijsblokjes dispenser. Die stond al jaren op onze verlanglijstje. Bij elke folder keken Rinus en ik toch even wat zo’n koelkast moest kosten, maar we vonden de prijs altijd aan de te hoge kant. En plaats hadden we er in NL ook niet voor.

De mannen hebben altijd een fles water in de koelkast staan. Koud water wordt hier meer gedronken dan frisdrank.
Dus het moest er maar eens van komen. De koelkast past precies op de plek van de oude. Maar een waterleiding moet nog worden aangelegd. Maandag komt de installateur.

Dus de eerste 10 jaar zijn we er klaar mee. Voorlopig geen grote uitgaven meer voor wat betreft het witgoed. (Hoop ik.)

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.