Onze nieuwe plek

Svenstorp

Als je je fijne huis moet verlaten omdat die bij de rest van de boerderij hoort, wil je natuurlijk een net zo fijne plek weer vinden. Dus sinds we het plan hebben opgevat om de boerderij te verkopen zijn we ook aan het kijken op Hemnet, de Zweedse Funda.

10 huizen hebben we samen bekeken en afgewezen. Meestal een te laag plafond. Wij zijn geen kleine Nederlanders en vinden dat we niet passen in een huis met een plafond onder de 2,50 meter. Maar soms ook toch te afgelegen voor Chris en Robert om naar hun werk te kunnen rijden in dezelfde tijd (of minder) dan ze nu doen. Op één huis hebben we geboden; de prijs was weliswaar iets boven ons budget, maar de plek was zo geweldig. Dat vonden meer mensen. Het huis is verkocht voor een miljoen kronen boven de vraagprijs.

En toen kwam dit huis op Hemnet:

Ik vond de foto´s al meteen te gek, en de plek is een paradijsje. De open dag was op een zondag. Rinus ging niet mee, er moest een pink kalven. Ik hoefde maar 5 minuten rond te lopen en wist het eigenlijk al wel. Tegen Rinus zei ik alleen maar dat hij de daaropvolgende kijkdag (een woensdag onder melkenstijd) toch maar eens moest kijken. Samen met Chris, die toevallig vrij was, zijn ze gaan kijken. En gelukkig waren ze net zo enthousiast als ik. Donderdags een bod uitgebracht en de week erop het voorlopige koopcontract al getekend. Half december hebben we de sleutel gekregen en nu hebben we dus 2 huizen.

Het plan was dat Chris er tijdelijk in zou gaan wonen, tot hij een flatje in Helsingborg vindt. Maar laat dat dus nu al tegelijk gebeuren. Per 1 april heeft hij een flat in centrum Helsingborg, dus nee, twee keer verhuizen op zo´n korte termijn, daar heeft hij geen zin in.

Dan rijden we maar een paar keer heen en weer per week, om de post uit de brievenbus te halen en strakjes voor de tuin. Want er zit een flinke lap grond bij. Kunnen we weer een moestuin aanleggen.

En vlak bij een meer en aan de rand van de bossen. Precies zoals we het graag willen. En toch niet afgelegen. Binnen 10 minuten weer bij de supermarkten, de grote weg zelfs met fietspad, kunnen we onze stalen ros weer van stal halen.

Dus voor ons het droomhuis, dat konden we echt niet laten lopen.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

12 reacties op Onze nieuwe plek

 1. Riet zegt:

  Gefeliciteerd. Het ziet er heel mooi uit. Ik snap dat je gelijk verliefd bent op dit huis. Veel geluk.

 2. AnneMarie Veld-Hiemstra zegt:

  Prachtige plek en zo te zien errug leuk huis. Snap je reactie helemaal. We wensen jullie vele gelukkige jaren op dit fijne plekje. En we komen vast gauw eens langs om te kijken (Veel te lang geleden alweer)Kram, AnneMarie K

 3. inanoord zegt:

  wauw wat een mooi huis. Ik kan me goed voorstellen dat je dit niet laat lopen. Heel veel woonplezier gewenst en veel succes met de verkoop van de boerderij.

 4. Irene zegt:

  geweldig, gefeliciteerd!

 5. Jag hazelhekke zegt:

  Gefeliciteerd , wat een mooi huis , ja een villa. Dat hebben jullie wel verdient na dat harde werken .
  Nu die ander weg , en dan in gezondheid daar genietten .
  Hoe is het bij jullie met die coronavires?
  Van Jan en mij veel groetjes en gezondheid ook voor de jongens.

 6. Jag hazelhekke zegt:

  Hoe is het bij jullie met de coronavieres , wij hopen dat het jullie voor bij trekt , wij hebben wel aan jullie gedacht.
  Eet gezond , en blinf gezond.
  Jan en mariet .hazelhekke.

 7. Jag hazelhekke zegt:

  Goede avond.
  Ik weet dat het in mei is , maar de datum prezies weetik niet meer , maar wij willen jullie van deze kant hartelijk feliciteren met jullie 25 jarig huwelijk, en wensen jullie nog vele gezonden jaren samen , hopelijk gauw in jullie prachtig huis , en dat je daar nog lang , samen veel plezier mogen hebben.
  Jan en Mariet.

  • jaghazelhekke zegt:

   Wil ik niet.

   Verzonden vanaf Samsung-tablet.

  • adalagarden zegt:

   Bedankt voor de felicitaties, je bent de eerste. Volgende week, de 11e, is de grote dag. Helaas geen feest, geen visite. We maken er het beste van en stellen ons feest uit tot wanneer het wel weer kan.

   • Jag hazelhekke zegt:

    Als je het samen maar in goede gezondheid kunt vieren,
    Groetjes,

 8. Jag hazelhekke zegt:

  Ging iets fout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.