Willem

26 Augustus, een nieuwe stagiaire komt op Ådala. Willem gaat ons de komende 5 weken vertellen hoe het eigenlijk moet. Of is het andersom?
Ik mag hem van het vliegveld bij Ängelholm ophalen.


26082013066

Willem wordt meteen in het diepe gegooid. De kalfjes vliegen ons bijna om de oren.
Als de mannen donderdags de koeien willen halen lopen er maar liefst 3 pasgeboren kalfjes tussen. Eén wordt er met de traktor opgehaald, de andere twee kunnen zelf lopen, nou ja lopen, een stukje dan. En verder wordt ie gedragen.

29082013072

29082013071

Er moeten droogstaande koeien uit de jungle worden opgehaald omdat ze binnenkort moeten kalven. Die halen we op tijd op en laten ze nog buiten lopen in het weiland waar we vanuit de keuken zicht op hebben. Als de afkalfdatum dan echt dichtbij komt gaan ze de stal in. En mocht er toch een kalf te vroeg geboren worden hebben we dat wel in de gaten.

Vrijdags weer 2 kalfjes, waaronder een vaarskalfje van onze oudste koe Otilia 50. Daar zijn we erg blij mee. In januari 2014 wordt ze 10 jaar; 8 keer heeft Otilia nu gekalfd en er is maar 1 dochter die in de stal loopt. Prachtige stierkalveren heeft ze de afgelopen 2 jaar gekregen. Maar ja, die kunnen niet blijven.

En we hebben een vaarskalfje van Nilla. 4 Generaties op het bedrijf. Het zou leuk zijn om ze alle 4 samen op de foto te krijgen. Wie weet lukt dat nog een keer. En misschien redt overgrootmoeder het nog om betovergrootmoeder te worden.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.